Igangværende Lektion
Kursus indhold

De 4 healende følelser

De fire healende følelser: 

Helende følelser 1: Vrede

Vrede; Vrede giver os til følelsesmæssigt at udforske det, som vi ønsker ikke var sket. Vrede er den følelsesmæssige  tilkendegivelse af, at vi ikke får det vi ønsker. Vrede er et alarmsignal, der kræver, at vi stopper op og tilpasser os det, der er sket. Hvis vi ikke giver os selv lov til at være vrede efter et tab, kan vi låse os fast i en følelsesløs, livløs og lidenskabsløs tilstand. Ved at føle vreden frigør vi os fra ligegyldighed og genskaber forbindelsen til vores lidenskab for kærlighed i livet.  

Når vi kan føle verden, er vi i stand til at slippe tilknytningen til vores tidligere behov og begynde at mærke nye behov og ønsker uden denne tilknytning. Når behovene ikke er fastlåst af den tidligere tilknytning, er vi åbne for alle muligheder. I stedet for "Jeg vil have min partners kærlighed" bliver behovet; "Jeg vil elskes" utilknyttede ønsker indeholder den intuitive evne til at opdage nye og hensigtsmæssige kilder til kærlighed og støtte. 

 

Helende følelser 2: Vemod

Vemod; gør det muligt for os følelsesmæssigt at udforske det, der ikke skete, som vi gerne havde set ske. Vemod er den følelsesmæssige erkendelse af det, vi ønskede os, men som ikke kom til at ske. Når vi har et tab, kan vi ikke tilpasse vores forventninger til de nye muligheder, medmindre vi giver os selv lov til at føle kærlighed og at påskønne og nyde det, vi har. Vreden fornyer lidt efter lidt vores lidenskab for livet, mens vemod åbner vores hjerter til igen at føle kærlighedens sødme. 

Når vi føler vemoden, er vi i stand til at forlige os med det skete og lidt efter lidt acceptere vores tab. Herved skabes grundlaget for at justerer vores forventninger. Det er vigtigt at gå tilbage og føle de forskellige nuancer af det, vi gerne havde set ske, hvis vi skal justeret vores forventninger. I stedet for: "Jeg forventer min partners kærlighed", bliver vores behov "Jeg forventer at blive elsket". I denne tilknyttede forventning ligger den gryende selvtillid og tillid til, at vi kan få vores behov opfyldt. 

 

Helende følelser 3: Frygt 

Frygt; giver os mulighed for at udforske det, vi ikke ønsker sker, men som kunne ske. Frygt er ikke en forudsigelse af undergang, men en følelsesmæssig erkendelse af, hvad vi ikke ønskede kommer til at ske. Ved at føle frygt og modstand over for, hvad der kunne ske. Ved at føle frygten og modstanden over for, hvad der kunne ske, genetableres en forbindelse til vores sårbarhed. Denne erkendelse gør det muligt for os at se, hvad vi har brug for og kan støtte os til. Den hjælper os med at være åbne og tage imod den støtte, vi har brug for, og fylde vores hjerter med mod og taknemmelighed. 

Ved at føle vores frygt kan vi tilpasse vores behov efter, hvad der er til rådighed, i stedet for at fortsat at tørste efter det, der ikke længere er vores. I stedet for; "Jeg har brug for min partners kærlighed og støtte", bliver behovet "Jeg har brug for at være elsket og støttet". I dette tilknyttede behov ligger den styrke og beslutsomhed, der er nødvendig for igen at finde kærligheden. 

 

Helende følelser 4: Sorg 

Sorgen; gør det muligt for os at udforske det, der ikke kan ske, men som vi gerne vil have, sker. Sorgen er den følelsesmæssige erkendelse af, at det, vi gerne ville have til at ske, ikke kommer til at ske. Denne erkendelse er afgørende for, at vi er magtesløse over for at ændre det der skete. Ved at reflektere over, hvad der ikke var muligt, skiftede vi fokus til at se, hvad der er muligt. Denne evne hjælper os til at modtage den medfølelse, der er nødvendig for at vi kan hele vores sår, og som til sidst giver os mulighed for igen at give kærlighed fra vores hjerte. Til sidst giver sorgens følelsesmæssige resignation os fred. 

Når vi føler sorgen, bliver vi i stand til at give slip på vores tidligere forhåbninger og til sidst finde nyt håb. I stedet for " Jeg ville ønske,  at min partner var her til at elske mig" bliver vores behov "Jeg håber, at blive elsket". I dette utilknyttede håb ligger den nødvendige hensigt og motivation til at kunne begynde forfra. Indtil det nye håbs lys dukker frem , kan vi ikke fuldt ud igen opleve kærlighedens strøm i vores hjerte. Som håbet gryr, begynder vi at føle og forløst fra fortvivlelsens mørke. 

De fire helende følelser spiller en vigtig rolle i processen med at hele et knus eller såret hjerte. Den ene er ikke bedre end den anden, og man behøver ikke at føle dem i en bestemt rækkefølge. Når du har lidt et tab eller en skuffelse, oplever vi ret ofte først vrede, så vemod, så frygt og til sidst sorg. Men afhængig af situationen og den enkelte person kommer de helede følelser i en anden rækkefølge. 



Når vi  er klar over de fire helende følelser, kan vi fuldt ud opleve vores følelser og hele vores smerte. Hvis bare en af følelserne udelades, kan det forhale eller endda hindre helingsprocessen. Hvis du skal sørge konstruktivt over vores tab, må vi sikre os, at sindet giver hjertet tilladelse til at føle hver og én af de fire følelser.



0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!