Igangværende Lektion
Kursus indhold

Få det bedre øvelsen - kom af med de negative følelser

Kender du det der med at sidde fast i de negative følelser, når du feks. er blevet såret af din partner, er blevet skilt eller kommet ud af et hårdt brud, der gør, at du har svært ved at komme "videre"? 

Du har måske lyst til at dele dine følelser, men ved ikke hvordan, eller du er måske bange for at gøre det hele værre? 

Dette brev giver dig muligheden for at slippe den stress og smerte, du føler indeni, og du får kommunikeret det ud, det gør at du kan komme følelsesmæssigt videre. 

Når vi er ked af det, frustreret eller vrede er det svært at kommuniker kærligt. Når negative følelser vælter op, er vi tilbøjelige til at miste vores positive følelser, tillid, omsorg, forståelse, accept, påskønnelse og respekt. 

Når det sker , og selv med den bedste vilje, bliver en samtale til et skænderi. I øjeblikkets ophidses husker vi ikke at kommuniker, så det virker positivt for nogen af parterne. 

Der er tider, hvor det ikke nytter at snakke sammen, fordi det bare vil gøre det hele værre. Heldigvis er der et alternativ. I stedet for at tilkendegive følelser verbalt, kan man skrive et brev til den anden. Ved at skrive et brev til den anden lytter man til sine egne følelser uden at bekymre sig over, hvorvidt det sårede den anden. Ved frit at give udtryk og lytte til sine egne følelser, bliver du automatisk meget ligevægtig og kærlig. 

At skrive dine negative følelser ned er etniske fantastisk metode til, at finde ud af, lige præcis hvor ukærlig du lyder. Ved at være opmærksom på det kan du justerer din kommunikation fremover. 

Der er desuden den bonus, at du ved at skrive dine negative følelser ned dæmper deres intensitet, så der igen bliver plads til de positive følelser.  

Når du har fundet balancen i dine følelser kan du igen gå tilbage og tale med ham eller hende det handler om. på en langt kærligere måde - en måde der er langt mindre kritisk eller anklagende. Som følge heraf er dine chancer for at møde forståelse, og accept væsentlig større. 

Når du har skrevet brevet, har du måske ikke længere behov for at snakke. I stedet kan du have lyst til at være venlig. Uanset om du skriver brevet for, at den anden skal læse det, eller om du skriver det for at få luft , er det et fantastisk godt værktøj til at få dine følelser ned. 

Du kan også bruge denne øvelser til en tidligere episode i dit liv, så stiller du den bare til dem der på det tidspunkt gjorde dig ked af de. 

Når du har lært denne metode og prøvet det nogle gange, vil det være langt nemmere for dig at bruge den i forskellige situationer og du kan endda bare gennemgå de forskellige steps i dine egne tanker, hvis du ikke lige har mulighed for at skrive dem ned. 

#1 Lynaflederbrevet

#2 Svarbrevet 

#3 Svarbrev 2

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!