Igangværende Lektion
Kursus indhold

De 3 trin til at heale et såret hjerte

De tre trin til at heale et såret hjerte


Trin 1: At få hjælp

Det første trin, når man har et såret hjerte, er at få hjælp. Når man er såret, har man brug for andres hjælp. Selvom man er ekspert i at hjælpe andre med et såret hjerte, er man alligevel nødt til at finde en anden ekspert, der kan hjælpe. Når ens hjerte er knust, må man først og fremmest søge hjælp. Det er ikke nu, man skal være stærk og skubbe smerten og sårede følelser fra sig. Mænd kan fremskynde helingsprocessen ved at lytte til andre, der lider, mens kvinder især har gavn af at blive hørt.  At fortælle om sine følelser og være sammen med andre, der ved, hvad man gennemgår, er ikke bare noget, der trøster, det er afgørende for helingsprocessen. 



Det er selvfølgelig en god ide at tage dette kursus, men det erstatter ikke dit behov for støtte fra andre mennesker, der er igennem samme tab eller har prøvet lignende. Meld dig ind i en gruppe, hvor der er andre mennesker eller få professionel hjælp af en terapout - det er det bedste tidspunkt lige nu. 


I løbet af healings krisen er du faktisk mest åben for at modtage, hvad en støttegruppe eller en terapeut kan hjælpe dig med. 


Selv om der ikke findes en mirakelkur til at få smerterne til at forsvinde, vil du helt sikkert med den rette hjælp via dette kursus,  støtte fra en gruppe eller terapeut kunne forløse din smerte og igen opleve glæde og tryghed ved at have et åbent hjerte. 



Trin 2 : At sørge over tabet 

Når du har søgt hjælp, skal hjertet sættes sammen igen, som det var før. Når hjertet er sat rigtigt sammen, , har det mulighed for at pumpe rigtigt igen. På dette andet trin må vi bruge tid til at sørge over tabet ved at huske personen, og hvad der skete i forholdet. 

Det fremkalder smertelige følelser, når du har mistet og tænker på jeres fortid sammen, men det kalder også minder frem af jeres kærlighed. At genopleves denne kærlighed hjælper dig til at hele, og det dulmer og healer smerten over det mistede. 


Hvis du er kommet ud af et smertefuld brud eller skilsmisse, og føler dig kasseret og svigtet, kan det i begyndelsen være svært at sørge over tabet eller føle kærlighed. Du kan have alt for meget vrede. I dette tilfælde ligger udfordringen i “at sætte hjertet rigtige sammen igen”  at kunne tilgive. Så vil du være i stand til at kunne sørge fuldt ud. 


Selv når du glad og lettet over at have afsluttet et forhold, der var præget af misbrug eller værre, så er du nødt til at gå tilbage og huske de håb og drømme, du havde i begyndelsen,  for herigennem at sørge over at du er blevet skuffet. Når I er gået hvert til sit, må du søge at værdsætte det, der var godt, og tilgive fejltagelserne for at sætte hjertet rigtig sammen igen. Denne proces gør dig fri, så du kan bevæge dig videre med et åbent hjerte og finde ægte og varig kærlighed. 


Når vi ved at sørge fuldt ud sætter hjertet rigtig sammen, er vi igen i stand til at føle hjertets uskyldige og sårbare behov for at holde af en anden og have tillid til en andens kærlighed. Uden denne healing kan vi blive så udkørt, at vi ikke kan holde af eller have tillid til en anden igen. 



Indtil helingsprocessen er fuldendt, er mænd tilbøjelige til at være ret overfladiske, mens kvinder har problemer med igen at vise tillid. 

Derfor finder en mand måske hurtigt en ny igen, men har problemer med at binde sig. Kvinder derimod prøver at undgå at blive såret igen. 



I kurset kommer vi ind på, hvordan vi sørger konstruktivt over vores tab og føler vores tomhed fuldt ud, så vi igen kan fyldes op med kærlighed. 




Trin 3: At blive hel igen 


Når hjertet er sat sammen igen, skal det have tid til at heale ved at være beskyttet. Når det er stærkt igen, kan vi lægge beskyttelsen fra os. Det vil sige at vores hjerte må bruge den nødvendige helingsproces før vi involverer os intimt. Før vi kan forholde os fornuftigt til en anden, må vi hele vores sårbarhed og og have et stærkt selvværd. Det bedste tidspunkt at involvere sig igen er, når man føler, at man ikke behøver det. Vi skal helst være ret afklaret og hele, før vi går ind i et nyt intimt forhold 


RESULTAT HVIS VI IKKE HEALER ET SÅRET HJERTE 

Hvis vi ikke healer et såret hjerte, kan resultatet være, at det lammer vores evne til at føle fuldt ud. Uden at være klar over eller vide hvordan vi bar os af, har vi lukket os selv inde. Livet fortsætter, men vores hjerter kan ikke føle kærlighed.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!